Nyttigare drömmrulltårta

Botten:
3 ägg
3/4 dl sötströ eller socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl Potatismjöl

Fyllning:
50 g smör
1 dl florsocker
2 tsk sockerfri vanilj mornin eller vaniljsocker
1 äggula
1/2 propud Pear vanilj
Om smeten blir för finnig gör att bre ut kan du tillsätta en skvätt potatismjöl och socker.

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljusgul pösig smet.
3. Tillsätt bakpulver och kakao. Sikta gärna kakaon för att slippa klumpar. Vispa till en jämn smet.
4. Tillsätt potatismjöl eller vetemjöl. Vispa till en jämn smet.
5. Bred ut rulltårtssmeten på ett bakplåtspapper som ligger på en plåt eller långpanna ca 30×40 cm.
6. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 250°C i 5 minuter.

7. Strö ut socker på ett bakplåtspapper.
8. Stjälp direkt upp den färdiggräddade rulltårtan med ovansidan mot det sockrade bakplåtspappret.
9. Ta försiktigt loss bakplåtspappret som kakan låg på i ugnen. Pensla gärna med kallt vatten så lossnar det.

Fyllning
10. Mät upp smör, propud, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Det är bra om smöret är rumsvarmt, låt det annars gärna stå framme en liten stund.
11. Vispa till en jämn smet och tillsätt äggulan. Vispa igen.

12. Bred ut smörkrämen på rulltårtan som har svalnat så mycket att smöret inte smälter.
13. Rulla försiktigt ihop rulltårtan från långsidan. Ställ i kylskåpet och skär upp i skivor efter ca 20 min i kylen.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.